High tea thuis organiseren: 7 tips!
/
/
High tea thuis organiseren: 7 tips!
high tea thuis

High tea thuis organiseren: 7 tips!

Een high tea thuis organiseren is een fantastische manier om vrienden en familie te verwennen met heerlijke thee en smakelijke hapjes. Maar hoe pak je dit precies aan? Met de juiste planning en voorbereiding kun je een onvergetelijke middag creëren. Hier zijn zeven duidelijke tips om je op weg te helpen.

Tip 1: Kies een datum en tijd

Begin met het kiezen van een geschikte datum en tijd. Een weekendmiddag is meestal ideaal omdat de meeste mensen dan beschikbaar zijn en je de hele ochtend hebt om voor te bereiden. Zorg ervoor dat je je gasten ruim van tevoren uitnodigt zodat ze de datum kunnen reserveren.

Tip 2: Stel een thema vast

Een thema geeft je high tea een extra bijzonder tintje. Denk aan thema’s zoals vintage, lente, herfst, of een kleurenschema. Dit maakt het eenvoudiger om decoraties en menu-items te kiezen die bij elkaar passen. Een goed gekozen thema kan ook bijdragen aan de sfeer en de algehele ervaring van je gasten.

Tip 3: Selecteer de perfecte theeën

Zorg voor een gevarieerde selectie theeën. Biedt verschillende soorten aan zoals zwarte thee, groene thee, kruideninfusies en fruitige melanges. Dit geeft je gasten de mogelijkheid om nieuwe smaken te ontdekken en hun favoriet te kiezen. Presenteer de thee in mooie theepotten en zorg voor toevoegingen zoals suiker, honing en melk.

Tip 4: Stel een gebalanceerd menu samen

Een goede high tea bevat zowel hartige als zoete hapjes. Denk aan finger sandwiches, quiches, scones met clotted cream en jam, petit fours, en kleine taartjes. Probeer enkele recepten van tevoren uit zodat je zeker weet dat alles goed smaakt en mooi presenteert. Vergeet niet om rekening te houden met eventuele dieetwensen van je gasten. Wil jij zeker zijn van lekkere gerechten en/of heb je geen tijd om urenlang in de keuken te staan? Dan kun je een heerlijke high tea thuis laten bezorgen door HighTea.nl.

Tip 5: Voorbereiding is cruciaal

Begin ruim van tevoren met je voorbereidingen. Maak een tijdschema waarin je duidelijk aangeeft wanneer je wat gaat doen. De dag voor de high tea kun je al veel voorbereiden, zoals het bakken van scones en het klaarmaken van de decoraties. Op de dag zelf hoef je dan alleen nog de laatste dingen af te ronden en de tafel te dekken.

Tip 6: Creëer een gezellige sfeer

Decoratie speelt een grote rol in het succes van je high tea. Gebruik mooi servies, tafelkleden, servetten, en zorg voor verse bloemen op tafel. Kleine details zoals kaarsen en elegante serviesstukken kunnen de sfeer aanzienlijk verbeteren. Een goed gekozen achtergrondmuziekje zorgt voor een ontspannen en gezellige ambiance.

Tip 7: Vermaak je gasten

Zorg voor entertainment om de middag leuk en interactief te maken. Dit kan variëren van lichte spelletjes zoals een theequiz tot het gezamenlijk decoreren van koekjes. Zorg ook voor leuke gespreksonderwerpen en bedenk van tevoren wat activiteiten die bij je thema passen.

Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.